Otvoreno je Savjetovanje na uvjete prve dražbe Europske komisije za proizvodnju obnovljivog vodika - rok je 11.05.2023.


Europska komisija objavila je Prijedlog ekonomskih uvjeta dražbe za proizvodnju obnovljivog vodika dana 31.ožujka 2023. godine

Dražba za proizvodnju obnovljivog vodika planira se provesti u 2023.godini u sklopu Inovacijskog fonda, te čini ključni stup Banke vodika Europske unije, usmjerene na stvaranje domaćeg tržišta vodika EU.
 
Pozivamo sve zainteresirane dionike, posebno proizvođače obnovljivog vodika, poduzetnike koji razvijaju vodikove projekte, kao i buduće potrošače (kupci) da podijele svoje informacije i mišljenja o Prijedlogu ekonomskih uvjeta s Komisijom.

Dostava informacija je organizirana na način da se ispunjena tablica Feedback information (koju možete preuzeti) dostavlja Europskoj komisiji direktno putem elektroničke pošte na clima-auctions@ec.europa.eu.

Rok za dostavu informacija i komentara na prijedlog ekonomskih uvjeta dražbi je 11. svibnja 2023.
 

Nastavno na zaprimljene informacije u sklopu savjetovanja, dana 16. svibnja 2023. u organizaciji Europske komisije održati će se i radionica na temu Prijedlog ekonomskih uvjeta dražbe za proizvodnju obnovljivog vodika,.

Radionica će se održati u hibridnom obliku, odnosno istovremeno online i u fizičkom obliku u Briselu.

Pozivamo vas da se registrirate za sudjelovanjem na radionici najkasnije do 1. svibnja 2023. putem poveznice Registracija  

Imajte na umu da će pravo na fizičku prisutnost biti dodijeljeno prema načelu tko se prvi registrira, prvi se usluži. 


Više informacija o planiranim dražbama za uspostavu tržišta vodika EU možete naći na stranicama Europske komisije putem poveznice: Competitive bidding (europa.eu)

više informacija o Inovacijskom fondu općenito možete naći na stranicama Europske komisije putem poveznice: Innovation Fund (europa.eu)