Održan Informativni dan o uspostavi Europskih digitalnih centara za inovacije (EDIH)

  • Slika /dokumenti/EDIH info dan naslovna.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U četvrtak, 23. srpnja 2020., u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta organiziran je Informativni dan o uspostavi Europskih digitalnih centara za inovacije (EDIH).
 

Informativni dan otvorio je državni tajnik Mario Antonić koji je uvodno predstavio značaj novog programa Europske unije Digitalna Europa 2021.-2027. i ključne informacije o mogućnostima uspostave i financiranja Europskih digitalnih centara za inovacije (EDIH) u Hrvatskoj.
 

Mreža EDIH-ova će promovirati digitalnu transformaciju i provoditi razne usluge za povećanje primjene digitalnih tehnologija u poduzećima, primarno MSP-ovima, tijelima državne uprave i drugim dionicima. 

Na informativnom danu svoje je aktivnosti predstavilo dvanaest hrvatskih potencijalnih prijavitelja s kompetencijama u području umjetne inteligencije, računarstva visokih performansi (HPC) i kibernetičke sigurnosti. 

Osnovne uvjete budućeg poziva iz programa Digitalna Europa 2021.-2027., prezentirao je predstavnik Europske komisije g. Sandro D’Elia.

Predstavnici Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta izložili su ključne smjernice budućeg poziva kojim će se odabrati hrvatski centri koji se mogu prijaviti na poziv Europske komisije za financiranje EDIH-ova.Pisane vijesti