Ministar Horvat primio u posjet predsjednika Donjeg doma Parlamenta Kanade

  • Slika /public/MINGO_Canada.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat sa suradnicima danas je održao sastanak s predsjednikom Donjeg doma Parlamenta Kanade Nj.E. Geoffom Reganom, u čijoj delegaciji je bio i kanadski veleposlanik u Republici Hrvatskoj NJ.E. Daniel Maksymiuk.

Na sastanku su potvrđeni prijateljski odnosi i dobra bilateralna suradnja između dviju zemalja, a ministar Horvat je tom prilikom naglasio kako Hrvatska pridaje veliku važnost jačanju suradnje s Kanadom na svim područjima od uzajamnog interesa, a posebno na području gospodarstva.

Također, Horvat je istaknuo kako Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta kontinuirano radi na smanjivanju postojećih administrativnih opterećenja te je ukratko predstavio izmjene zakonskih propisa koji će doprinijeti daljnjem unapređenju investicijske klime i potaknuti veći broj investicija.

Obje strane izrazile su veliko zadovoljstvo porastom međusobne trgovinske razmjene u prvih devet mjeseci 2018. godine, koja je iznosila više od 160% u odnosu na isto razdoblje 2017. godine. Kao potencijalna područja daljnjeg razvoja suradnje istaknute su energetika, poljoprivreda i IT sektor. U tom segmentu, članovi kanadske delegacije iskazali su spremnost na transfer znanja u svim područjima od obostranog interesa.

Na kraju sastanka, ministar Horvat je zatražio potporu predsjednika Donjeg doma Parlamenta Kanade u kandidaturi Hrvatske za pristupanje OECD-u.Pisane vijesti